nedeľa 28. júla 2013

Vienna 1st week

Jazykový kurz vo Viedni

Je za nami prvý týždeň a ešte nam chýba jeden. Je tu naozaj dobre, hoci občas nuda, pretože od deviatej do pol jednej sa učíme a potom máme od pol druhej až do 3 ďaľšie vyučovanie. Ranné hodiny sú zamerané skôr na gramatiku (hoci to naozaj záleží od učiteľa/ky- s niekým sa toho na hodine spraví strašne veľa a s niektorými sa skôr rozprávate. Každý pondelok sa všetkých 200 žiakov stretne v jednej miestnosti a sú zaraďovaní do skupiniek, ktoré majú jedneho učiteľa/ku a v tejto skupinke sú celý týždeň. Pokiaľ sa im darí, sú na ďaľší týzden preradení vyššie, ak nie, nižšie. Ale väčšinou zostávajú v tej istej. Zajtra je pondelok, tak som zvedavá, kde dopadnem, ale dúfam, že zostanem v tej istej, lebo mi vyhovuje :)

Je pol 11 a zachvíľu nas pravdepodobne vyženú z wifi zony takže len tak v skratke:

Je to tu fakt super, ako každý rok. Príjemní a zabavní učitelia, super ľudia (až na par podivínov) a skvelé zážitky. Hoci učenia je dosť, vôbec na vás netlačia, proste uplní pohoďáci :) a okrem toho sa nám to kompenzuje takzvanym poobednym a večerným checkoutom (to znamená, že môžeme ísť preč z campusu do určitého času). Väčinou chodievame chillovať len tak do centra, ale niekedy to fakt stojí zato :) Dnes sme napríklad boli s kamarátkou, čo tu so mnou je a ešte s jednou z Prahy pri Dunaj a potom do sisha baru (v tejto škole je to úplne povestný bar, kde všetci chodia, pracujú tam nejakí Turci, ktorí majú pravdepodobne "motto" predáme čokoľvek, komukoľvek a kedykoľvek, takže asi tak :D). Potom sme sa boli navečerať v campuse a neskôr šli znova von do centra na kávu (síce tú ja nepijem, ale nazvime to tak :P) a na mrazený jogurt. Ale aby sa nepovedalo, že sme sem prišli len kávičkovať a nakupovať, na tento týždeň sme si naplánovali aj galériu a nejaké to múzeum :)

To je asi tak všetko, je to naozaj len tak narýchlo cez mobil, ale strašne sa mi chcelo niečo napísať, takže tak :) ešte pár fotiek: (tá prvá je fotená v knižnici Viedenskej univerzity, zas až tak sa tu neučíme :D)

3 komentáre:

  1. Ahoj .. fakt dobrý blog máš a chcela by som sa spýtať že koľko vás asi tak vyšla ten pobyt ?? :) vopred ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť